Zelfhulpboeken bij liefdesverdriet

Zelfhulpboeken bij liefdesverdriet

Liefdesverdriet doet écht pijn. Het kan allesoverheersend zijn en je kunt je er ontzettend ongelukkig bij voelen. Toch moedig ik iedereen aan om er doorheen te gaan en liefdesverdriet te zien als een groeiproces. Lezen is een uitstekende manier om door deze lastige periode heen te komen. Hieronder vind je drie hele goede zelfhulpboeken bij liefdesverdriet.

Ja natuurlijk, het is verleidelijk om van alles in gang te zetten om te redden wat er te redden valt. Je wilt immers zeker weten dat je er alles aan gedaan hebt en daar is niks mis mee. Tot je ontdekt dat je strategieën niet of zelfs averechts werken. Als het gaat om jouw verwerkingsproces kun je er zeker van zijn dat je pogingen averechts werken. Je bent namelijk je best aan het doen om zo ver mogelijk uit de buurt te blijven van dat pijnlijke gevoel. Wat je echter het beste kunt doen is erkennen dat je verdrietig bent en dat het niet is gelopen zoals je graag had gewild. Sta stil bij wat je voelt en denkt, zonder te oordelen en zonder te handelen. Neem er de tijd voor en behandel jezelf zoals je behandeld wil worden door de mensen van wie je houdt. Deze drie boeken gaan je daar heel goed bij helpen.

Drie goede zelfhulpboeken bij liefdesverdriet

Liefdesverdriet is de sleutel naar liefde voor jezelf.

Wil je die sleutel vinden? Dan beveel ik onderstaande boeken van harte aan. Heb je behoefte aan begeleiding? Bekijk dan eens de website van mijn coachpraktijk goedgesprek.com of stuur me een bericht.

zelfcompassie zelfhulpboeken bij liefdesverdrietZelfcompassie, Kristin Neff

Dit boek is internationaal een bestseller. De Amerikaanse vrouwelijke professor Kristin Neff doet onderzoek naar zelfcompassie. Wanneer je het boek leest voel je dat de schrijfster uit eigen ervaring weet waarover ze praat. Dit boek leert je hoe belangrijk zelf-compassie is, juist wanneer het even helemaal niet lekker met je gaat.


  • Verslaafd aan Liefde, Jan Geurtzverslaafd aan liefde - zelfhulpboeken bij liefdesverdriet

Een veel gelezen boek over onze afhankelijkheid van anderen in de liefde. Dit boek helpt je te zien waarom het je maar niet lukt om los te komen van je geliefde. Het leert je omgaan met je emoties zonder de verantwoordelijkheid buiten jezelf te leggen aan de hand van voorbeelden en oefeningen.


als de boeddha zou daten - zelfhulpboeken bij liefdesverdrietAls de Boeddha zou daten, Charlotte Kasl

Een betrekkelijk onbekend maar heel compleet boek. De titel dekt de lading niet. Het is een bijzonder vriendelijk boek over liefde met een spirituele inslag, geschreven door een ervaren psychotherapeut. Het gaat over wat je zoekt in je liefdesrelaties en hoe je dat kunt vinden zonder jezelf te verliezen. De schrijfster geeft praktische raad en leert je jouw nieuwsgierigheid, compassie en intuïtie in te zetten bij je zoektocht naar een liefdespartner. Jammer genoeg is dit boek niet meer in het Nederlands verkrijgbaar.

Dit zijn drie aanraders, maar er zijn nog veel meer goede zelfhulpboeken over de liefde. Wil je gratis persoonlijke  zelfhulp leestips? Neem dan contact op.

Ben je benieuwd naar zelfhulpboeken die jou een stap verder kunnen helpen? De boeken op deze site zijn geselecteerd op kwaliteit. Kijk gerust nog even rond op zelfhulpboeken.com en lees de artikelen of bezoek de online boekenkast | webshop. Je kunt ook gratis leestips aanvragen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.