Acceptatie als weg naar geluk – zelfhulpboek

Acceptatie als weg naar geluk – zelfhulpboek

Acceptatie is met twee handen, je hoofd en je hele hart, aannemen wat er in jouw leven gebeurt. ~ Corrie Reijngoud

Ken je dat? Dat je wil dat een situatie anders is dan hij is? Het gevoel van innerlijk verzet dat daarbij ontstaat? Misschien gaat het om iets kleins: een bericht op je telefoon dat verkeerd valt, ontactisch woordgebruik van je gesprekspartner. Of om iets groters zoals je baan, gezondheid, relatie, verleden, emotionele gesteldheid, huis. In je lichaam voel je innerlijk verzet als verhoogde spierspanning. Je balt een vuist of klemt je kaken op elkaar. Je gaat in gevecht met de werkelijkheid. Als je dat volhoudt verlies je onnodig energie en tijd die je waarschijnlijk liever steekt in een verandering ten goede. Die verandering ten goede begint met acceptatie.

Een laagdrempelig en nuchter zelfhulpboek over de kracht van acceptatie

Corrie Reijngoud schreef een laagdrempelig zelfhulpboek over het belang en de kracht van acceptatie, Jouw weg naar geluk. Meer rust, ruimte en vrijheid door acceptatie. Als ontwikkelaar van de TriA© methode, waarin acceptatie centraal staat, is Corrie al 12 jaar actief op gebied van coaching en training. Zij heeft ervaren dat wanneer je accepteert er pas echt ruimte ontstaat voor een volgende stap in je ontwikkeling.

Door complete aanvaarding verandert je gedrag als vanzelf, waardoor je andere keuzes maakt en je leven in positieve zin verandert.

zelfhulpboek over acceptatie

Bekijk of koop Jouw weg naar geluk Corrie Reijngoud paperback

Met acceptatie wordt bedoeld, het herkennen en erkennen van gedachten, emoties, herinneringen en ervaringen in je lichaam op het moment dat ze opkomen. Zonder oordelen, zonder vragen en zonder meteen iets te willen veranderen. De kunst is om ‘blanco’ te leren kijken naar wat zich aandient. Dat is best lastig omdat wat zich aandient vaak ook oude herinneringen en bijhorende gevoelens oproept, meestal zonder dat je je dat bewust bent.

Het is alsof er verse koffie geschonken wordt in een beker waar nog een bodempje verzuurde melk in stond.

Wanneer je dat wat zich in het hier en nu aandient kunt onderscheiden van de oude emoties die erdoor worden opgeroepen, kun je duurzame veranderingen teweegbrengen in je leven. In haar boek laat Corrie met voorbeelden uit haar praktijk zien hoe dat voor anderen gewerkt heeft. Elk hoofdstuk geeft bovendien een stimulerende oefening waarin de natuur een grote rol speelt.

In de natuur is alles zoals het is en zijn wij niet geneigd daaraan te tornen. Je zoekt geen vissen op het droge, noch paddenstoelen in de lente. Je accepteert dat er voor alles een plek of seizoen is.

Bekijk of koop Jouw weg naar geluk Corrie Reijngoud paperback.

Bij Jouw weg naar geluk hoort een gratis werkboek, exclusief voor de lezers. Meer informatie over de TriA© methode en over Corrie Reijngoud vind je op www.wandelcoachnederland.nl.

Reacties zijn gesloten.