Openhartig

Openhartig

Je krijgt € 1000,- om de speler tegenover jou, de dag van haar/zijn leven te geven. Vertel hoe jij deze dag zou indelen.

openhartig

Stel je een avond voor in goed gezelschap, de maaltijd achter je kiezen en de wijn nog in je hand. Hoewel ik normaal gesproken geen gezelschapsspellenmens ben, kocht ik Openhartig een aantal maanden terug omdat er zich een situatie voordeed waarin het wenselijk was dat ik een aantal mensen razendsnel leerde kennen. De betreffende situatie was echter voorbij voor het spel gespeeld kon worden en het oranje doosje stond sindsdien onaangeroerd in de kast.

Daarin kwam gisteren verandering. Ik had een goede vriendin en haar moeder uitgenodigd voor de maaltijd. We zaten aan tafel wat te kletsten tot mijn vriendin zei: ‘Openhartig. Wat is dat?’. Ik pakte het doosje, haalde er een kaart uit en legde de kaart voor de neus van haar moeder.

Wat vind jij sexy?

Stond op het kaartje. Oeps. Het scheelde weinig of ik stak de kaart terug en klapte het doosje dicht. Dit leek te ongemakkelijk. Echter, omdat we net hadden gesproken over de kracht die schuilt in het je kwetsbaar durven optellen moest de vraag worden beantwoord. Ongemakkelijk gegniffel veranderde in gul gelach zodra we zo openhartig mogelijk om de beurt de vraag beantwoordden en elkaar details ontlokten. Dit was eigenlijk bijzonder leuk! Concludeerde ik.

Er volgden meer kaarten met luchtige en soms diepzinnige vragen zoals:

Als je één ding in je leven over zou kunnen doen, wat zou dat dan zijn?

Grappig genoeg interpreteerden wij deze vraag heel verschillend. Ik koos een situatie die ik graag anders zou hebben willen doen en mijn vriendin koos een situatie die ze graag wilde herhalen zoals hij was. Alleen al het feit dat we de vraag anders hadden uitgelegd leverde een leuk gesprek op. Ik denk dat we wel 20 vragen hebben beantwoord. De vragen waarbij je je ergens een voorstelling van kon maken vond ik het leukst. Bijvoorbeeld deze:

Je wint € 1000,- om de speler tegenover jou, de dag van haar/zijn leven te geven. Vertel hoe jij deze dag zou indelen.

Ik kreeg van mijn vriendin een reis naar een zonnig strand waarbij ik van drankjes en goede massages voorzien zou worden door aantrekkelijke mannen. Een vlieger expert – eveneens een aantrekkelijke man – zou me perfect leren vliegeren en een culinair toptalent – ja, weer net zo aantrekkelijk – zou de door mij vers geplukte ingrediënten samen met mij verwerken tot een hemelse maaltijd.

Voor eventjes waren we samen op dat eiland, in de zon, tussen al die aantrekkelijke mannen. Een five-minute vakantie zeg maar. Heerlijk gewoon!

Dus, ik weet niet of je van gezelschapsspellen houdt maar zelfs een anti-gezelschapsspellenmens als ik, kan zich met Openhartig een avond kostelijk vermaken. Wij waren verrast door hoe het beantwoorden van de vragen ons herinnerde aan wie we zijn en wat we belangrijk vinden.

Ben je benieuwd naar zelfhulpboeken die jou een stap verder kunnen helpen? De boeken op deze site zijn geselecteerd op kwaliteit. Kijk gerust nog even rond op zelfhulpboeken.com en lees de artikelen of bezoek de online boekenkast | webshop. Je kunt ook gratis leestips aanvragen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.