Oefeningen in emotionele intelligentie

Oefeningen in emotionele intelligentie

Ik ben fan van de grappige feel good tijdschriften van Deltas. Ze hebben de look en feel van een echt werkschrift en nodigen uit om doorheen te bladeren. Alweer een hele tijd terug schreef ik over het werkschrift Durven loslaten. Hoog tijd om jullie een nieuw werkschrift met inspirerende oefeningen voor te schotelen.

emotionele intelligentie

Feel good werkschrift vergroot je emotionele intelligentie

Alle werkschriften zijn geschreven door gevestigde auteurs die zich professioneel bezighouden met het onderwerp. Ilios Kotsou, de auteur van het werkschrift ‘Vergroot je emotionele intelligentie’ is verbonden aan de faculteit voor psychologie van de Vrije Universiteit van Brussel. De bedoeling van het werkschrift is om je te leren goed met emoties om te gaan.

Emoties worden vaak ingedeeld in twee groepen: goede emoties en slechte emoties, emoties die je wilt beleven en emoties die je wilt vermijden. Dat is jammer want alle emoties zijn nuttig!

Wat zou ons leven zijn zonder deze gidsen van onschatbare waarde, deze oeroude gps-systemen? ~ Ilios Kotsou

Wist je dat het woord emotie letterlijk ‘beweging naar buiten’ of ‘in beweging’ betekent? Emoties brengen ons in beweging.

Toch hebben emoties soms een negatief effect op onszelf en onze omgeving. Dat komt doordat ze ons gedrag beïnvloeden. Emotionele intelligentie is een slimme manier van omgaan met emoties die bijdraagt aan ons welzijn. Het werkschrift staat bomvol nuttige oefeningen om je emotionele intelligentie te ontwikkelen. Het beroemde en prachtige gedicht van Rumi De Herberg heeft er een plek in gekregen en ook De zin van het bestaan van Viktor Frankl, de psychiater die Auschwitz overleefde, wordt aangehaald.

Dit eenvoudige boekje is verrassend compleet en het ontwikkelen van je emotionele intelligentie draagt wezenlijk bij aan hoe soepel je door het leven gaat. Warm aanbevolen!

Spreekt het idee van een werkschrift je aan? Er zijn er meer! Bijvoorbeeld: Positieve psychologie, Ontdek je verborgen talenten, Weg met het overbodige en Houden van jezelf en van anderen. Stuk voor stuk zeer behapbare en toegankelijke zelfhulpboeken. De werkschriften worden uitgebracht door Éditions Jouvence, een Zwitserse uitgeverij met als motto: Leef als een jonge geest! De Nederlandstalige uitgave is verzorgd door uitgeverij Deltas.

Reacties zijn gesloten.