Echte mannen opgelet! Vrouwen leest u mee?

Echte mannen opgelet! Vrouwen leest u mee?

Het wordt tijd dat we het ideaal van de macho-botterik, één en al ruggengraat maar geen hart, achter ons laten. Het wordt ook tijd het gevoelige en zorgzame watjes-ideaal achter ons te laten, één en al hart, maar geen ruggengraat. ~ David Deida

‘De kracht van echte mannen. Gids voor omgang met vrouwen, werk en seksualiteit’ is een boek van man tot man.

Doe wat je graag doet. Doe het nu.

De kracht van echte mannen

De oorspronkelijke titel is ‘The Way of the Superior Man, a spiritual guide to mastering the challenges of women, work and sexual desire’. De Nederlandse vertaling dekt de lading niet helemaal en als je kan raad ik je aan dit boek in het engels te lezen.

Hoewel De kracht van echte mannen een spirituele inslag heeft windt Deida er geen doekjes om. Hij wijst de man op zijn verantwoordelijkheden aan de hand van concrete opdrachten, zoals:

Besteed vanaf nu minimaal een uur per dag aan datgene waarmee je wacht totdat je financiële situatie stabieler is, of totdat je kinderen het huis uit zijn, of totdat je aan je verplichtingen hebt voldaan en je je vrij voelt te doen wat je werkelijk wilt. Wacht geen ogenblik langer. Geloof niet in de mythe dat ‘op een dag alles anders zal zijn.’ Doe wat je graag doet, wat je steeds uitgesteld hebt en waarvoor je geboren bent. Doe het nu.

En:

De volgende keer dat je merkt dat je probeert je vrouw de les te lezen, zodat ze niet meer… (vul in) …, ontspan dan en geef haar liefde door haar aan te raken en haar te vertellen dat je van haar houdt als ze zo is (als wat je op de puntjes hebt ingevuld). Omhels haar, of stoei met haar, schreeuw of gil desnoods, maar probeer geen einde te maken aan dat wat je zo ergert. Beoefen de liefde in plaats van te proberen een einde te maken aan de eigenschap die je dwarszit.

Van die laatste weet ik dat vele relaties er van opknappen. Dit is wat wij vrouwen willen! Wat natuurlijk niet wil zeggen dat we het de mannen ook toestaan zich zo te gedragen, maar dat is een ander verhaal. Hopelijk laat Deida daar in ‘De kracht van de echte vrouw’ zijn licht op schijnen.

Leef alsof je vader dood is

Uit het hoofdstuk ‘Leef alsof je vader dood is’, met als doel los te komen van de verwachtingen die je vader van je had of heeft komt deze opdracht:

Doe de komende drie dagen dagelijks ten minste één activiteit die je hebt vermeden of weggedrukt vanwege de invloed van je vader.

Hoe zou je geleefd hebben als je nooit had geprobeerd je vader te plezieren?

Kortom, Deida behandelt in ‘De kracht van echte mannen’ behoorlijk wezenlijke vraagstukken. Een boek dat elke échte man gelezen moet hebben en dat zeker niet misstaat op het nachtkastje van vrouwen.

 

Ben je benieuwd naar zelfhulpboeken die jou een stap verder kunnen helpen? De boeken op deze site zijn geselecteerd op kwaliteit. Kijk gerust nog even rond op zelfhulpboeken.com en lees de artikelen of bezoek de online boekenkast | webshop.

Reacties zijn gesloten.