Monkey Trap! – over loslaten

Monkey Trap! – over loslaten

“Wie loslaat heeft twee handen vrij”

Heb jij je ooit aangetrokken gevoeld tot iets waarvan je later ontdekte dat het niet goed voor je was? En heb je wel eens gemerkt hoe moeilijk het was om datgene, waarvan je wist dat het niet goed voor je was, te laten? In het Engels noemen ze dat een Monkey Trap.

Kijk naar dit fragment uit Animals Are Beautiful People (Kalahari woestijn, Afrika, 1974).

loslaten
Oefenen met loslaten? Rosette Poletti & Barbara Dobbs schreven dit ‘feel good werkschrift‘ met eenvoudige oefeningen.

In welke apenval zit jij? Wat kun jij niet loslaten?

De aap is vrij om te gaan als hij loslaat, maar raakt in paniek, houdt stevig vast en wordt gevangen. Wie loslaat heeft twee handen vrij! Goed, dat is misschien makkelijker gezegd dan gedaan. Om los te kunnen laten is het handig om goed te weten wat je aan het vasthouden bent en waarom. Wat is de winst van het vasthouden? Misschien wil je jouw huidige salaris niet opgeven voor een baan die beter bij je past of ben je liever samen dan alleen en houd je daarom je relatie in stand. Als je loslaat, geef je iets op en daar houden we niet van. We zien onszelf liever als winnaar.

Durven loslaten werkschrift

Wie opgeeft verliest!

Klopt dat? Kun je dat met absolute zekerheid zeggen? Je verliest absoluut iets wanneer je loslaat, maar zijn de pompoenpitten het gevangenschap waard? Plaats wat je los wilt laten in een groter perspectief. Benoem je winst. Soms is de winst niet direct voelbaar. Verlies doet nu eenmaal zeer; in sport, in spel, in het leven. Sta jezelf toe om te balen, erken je negatieve gevoelens, besteed er aandacht aan EN concentreer je op de winst. Stop je energie in de dingen die je niet alleen een goed gevoel geven, maar die ook de kans op een goed gevolg vergroten. Succes!

Ben je benieuwd naar zelfhulpboeken die jou een stap verder kunnen helpen? De boeken op deze site zijn geselecteerd op kwaliteit. Kijk gerust nog even rond op zelfhulpboeken.com en lees de artikelen of bezoek de online boekenkast | webshop. Je kunt ook gratis leestips aanvragen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.