Kleuren voor volwassenen – 4 kleurboeken die het kind in je doen opleven

Kleuren voor volwassenen – 4 kleurboeken die het kind in je doen opleven

Niet geschikt voor dames en heren die hun eigen serieuzigheid al te serieus nemen.

Met je tong tussen je tanden vol inspanning onafgebroken kleuren. Eerst maakte het nog niet uit of je dat tussen de lijntjes deed maar toen je wat groter werd waren de lijntjes juist belangrijk. Had je het binnen de lijntjes kleuren onder de knie, dan durfde je er ook weer buiten.

Dit artikel gaat over kleuren voor volwassenen, of liever gezegd voor volwassen kinderen want hoewel ik kleuren met enthousiasme aanmoedig vind ik het jammer (nee stom!) dat kleurboeken voor volwassenen zo volwassen zijn. Blijkbaar mag je als volwassen mens slechts serieuze zaken kleuren zoals retro patronen, botanische tuinen en mandala’s. Kleuren werkt ontspannend en activeert je rechter hersenhelft maar is het niet veel leuker en bevrijdender om te kleuren als een kind?

Juist. Daarom heb ik 4 kleurboeken geselecteerd die het kind in je doen opleven. Bijzonder geschikt voor gestreste mama’s en papa’s die in alle hectiek wel een gezamenlijk rustpunt kunnen gebruiken. Niet geschikt voor dames en heren die hun eigen serieuzigheid al te serieus nemen.

1. Creatief tekenboek – Moose Allain

Moose Allain tekent, schrijft, illustreert cartoons en maakt films. Dit boek met teken- en kleuropdrachten staat vol humoristische illustraties. Bijvoorbeeld van een demonstrerende fantasiemenigte met borden die je van leuzen kunt voorzien en van luchtkastelen die nog gebouwd moeten worden.

kleuren voor volwassenen - 4 leuke kleurboeken

Creatief tekenboek – Moose Allain

2. Kleurboek voor grote kinderen – Deltas | Chantecler

Een vrolijk en eenvoudig kleurboek met rare mannetjes, auto’s, patronen, gevels en meer.

Kleuren voor volwassenen | 4 kleurboeken die het kind in je doen opleven

Kleurboek voor grote kinderen

3. Het grote tekenboek 2 – Taro Gomi

Lekker dik en ontzettend leuk teken- en kleurboek van de Japanse illustrator Taro Gomi. Hij maakte ruim driehonderd boeken voor alle leeftijden. Het boek stimuleert je creativiteit en imaginatie. Ik ging los op ‘geef deze giraffe sokken’.

kleuren-voor-volwassenen-het-grote-tekenboek-2

Het grote tekenboek
Het grote tekenboek 2

4. Maak monsters, mensen en andere mormels – Lemniscaat

Illustraties van de beste tekenaars ter wereld zoals Axel Scheffler van De Gruffalo. Tekeningen die je niet af kunt maken zonder je fantasie de vrije loop te laten.

kleuren-voor-volwassenen-maak-monsters-mensen-en-andere-monsters

Maak monsters, mensen en andere mormels

Al zin om de kleurpotloden en stiften van je kids erbij te pakken en eens lekker aan je geestelijke gezondheid te werken? Het mag ook als niemand kijkt. Veel plezier.

Ben je benieuwd naar zelfhulpboeken die jou een stap verder kunnen helpen? De boeken op deze site zijn geselecteerd op kwaliteit. Kijk gerust nog even rond op zelfhulpboeken.com en lees de artikelen of bezoek de online boekenkast | webshop. Je kunt ook gratis leestips aanvragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.