Hoe goed wil je zijn?

Hoe goed wil je zijn?

“If you get stuck, draw with a different pen.”

Dit is nou een boek dat je onder handbereik wil hebben wanneer je even vastloopt, wie of wat je ook bent: docent, manager, creatieveling, student of waar je je ook maar in herkent terwijl je dit zit te lezen. Paul Arden (1940 – 2008) was een invloedrijk creatief genie in de reclamewereld. Hij schreef drie toegankelijke en onmiddellijk inspirerende boekjes: It’s Not How Good You Are, It’s How Good You Want To Be, Whatever You Think, Think The Opposite en God Explained in a Taxi Ride. Alledrie de moeite waard, maar deze tekst gaat over het eerstgenoemde boek: It’s Not How Good You Are, It’s How Good You Want To Be.

Dus. Hoe goed wil jij zijn?

Best wel goed? Goed? Heel goed? De beste op jouw gebied? Wereldleider? Zeg het maar. Paul Arden maakt het onmogelijke mogelijk, althans, dat is wat hij je wil laten zien. En nog op een leuke manier ook. Geen boek dat je van voor naar achter hoeft te lezen. Sla het open, lees iets, en klap het weer dicht of gebruik het zoals het je uitkomt. Dikke vette titels, behapbare korte teksten en plaatjes. Lekker direct. Uitgegeven door Phaidon dus met een visuele grondslag.

Om de beste te worden, leer van Arden:

 If you get stuck, draw with a different pen.

Wissel van gereedschap, misschien brengt het je op andere gedachten en verruimt het je geest.

Getting fired can be a positive career move.

Ontslag betekent afscheid van een werkgever die niet bij je past. Maak er een stap in je carriere van!

Don’t look for the next opportunity. The one you have in hand is the opportunity.

We wachten altijd maar op de beste kans maar die komt nooit. Wat je ook aan het doen bent, maak er het beste van. Zelfs als het niet fantastisch wordt weet je dan dat je er alles aan gedaan hebt en ongetwijfeld leer je ervan.

Aldus een snelle greep uit It’s Not How Good You Are It’s How Good You Want To Be dat vol staat met dit soort uitspraken. Een lekker boekje dat energie en hoop geeft wanneer het lijkt alsof je vastloopt. Niet voor niets een bestseller. Ook verkrijgbaar in een Nederlandse vertaling hoewel het de voorkeur verdient om in het Engels te lezen.

Ben je benieuwd naar zelfhulpboeken die jou een stap verder kunnen helpen? De boeken op deze site zijn geselecteerd op kwaliteit. Kijk gerust nog even rond op zelfhulpboeken.com en lees de artikelen of bezoek de online boekenkast | webshop. Je kunt ook gratis leestips aanvragen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.