Durven gaan voor wat je écht wil met Elle Luna

Durven gaan voor wat je écht wil met Elle Luna

Een boek dat bonst van de energie en dat je terugroept wanneer je het ongeopend laat. Dat is The Crossroads of Should and Must van Elle Luna. Prachtig vormgegeven met frisse kleuren en in het oog springende rake teksten.

elle-luna-zelfhulpboeken-2Dit verrukkelijke boek, met als ondertitel ‘Find and follow your passion’ is de belichaming van waar het over gaat; een vrucht van de passie van Elle Luna. Elle werkte als ontwerpster toen ze een terugkerende droom had van een witte ruimte met betonnen vloeren, hoge muren en pakhuisramen. Toen iemand haar vroeg of ze wel eens had geprobeerd de droom na te jagen, liet die gedachte haar niet meer los. Ze speurde het internet af en vond de witte ruimte uit haar droom. Twee weken later trok ze in.

Daar zat ze dan…

‘Why am i here?’

Zei ze hardop. En de ruimte antwoordde:

‘it’s time to paint.’

En zo begon Elle aan een nieuw avontuur in haar witte atelier. The Crossroads of Should and Must is een essay over dit avontuur en een geweldig inspirerend boek dat ruimte schept voor jouw eigen passie.

Should & Must

In het engelse ‘must’ zit iets van een innerlijke noodzaak: ‘niet anders kúnnen’ of ‘het niet kunnen laten’. Die lading valt weg in de Nederlandse vertaling ‘Op de tweesprong van moeten en willen’. Als je benieuwd bent naar dit fijne boek en geen bezwaar hebt tegen het Engels, kies daar dan voor.

‘Should’ is hoe anderen willen dat jij je leven lijdt en hoe het ‘hoort’. Het omvat verwachtingen die druk op je kunnen uitoefenen.

‘Shoulds are highly influential systems of thought that pressure and, at their most destructive, coerce us to live our lives differently’.

‘Must’ gaat over wie je bent en over wat je doet als je niets hoeft. Over dat waarin je gelooft of een bepaalde drang die je voelt.

‘Choosing Must is the greatest thing we can do with our lives.’

Als gaan voor wat je écht wil het beste is wat je met leven kunt doen, waarom is het dan zo moeilijk? Je losmaken van alles wat je denkt te moeten (should) is een proces. Elle Luna introduceert een paar technieken waarmee jij aan de slag kan en gaat vlug door naar ‘must’. Met een paar snelle vrolijke hoofdstukken ontmantelt ze je zorgen over geld, tijd, ruimte en kwetsbaarheid. Beginnen moet je! Schrijf dat idee op. Stel die vraag. Zet dat potlood op papier…

What is one action that you can take to honor your calling – today?

Just one.

It might only take five minutes.

Waar wacht je nog op? Juist!

>> The Crossroads of Should and Must, Elle Luna
>> Op de tweesprong van moeten en willen, Elle Luna

Reacties zijn gesloten.