Jouw fout is de bedoeling!

Jouw fout is de bedoeling!

Wie geen fouten maakt, maakt waarschijnlijk überhaupt niets.

Heb jij faalangst? Een fout maken kan vervelend zijn. Toch kun je je afvragen of fouten wel bestaan. Misschien was het juist de bedoeling! Telkens als er iets mis gaat kun je je concentreren op de mogelijkheden in plaats van de onmogelijkheden. Hieronder lees je een paar inspirerende quotes.

Quotes tegen faalangst

Wie geen fouten maakt, maakt waarschijnlijk überhaupt niets. (Paul Arden)

Ik heb niet gefaald, ik had 10.000 ideeën die niet werkten. (Benjamin Franklin)

Van de 200 mislukte gloeilampen, vertelde elke mislukking me iets dat ik kon gebruiken voor mijn volgende poging. (Thomas Edison)

Als we nooit verdwalen zullen we ook nooit een nieuwe route ontdekken. (Joan Littlewood)

Niets is een duidelijker teken van waanzin dan het keer op keer herhalen van hetzelfde en verwachten dat het resultaat anders zal zijn. (Einstein)

Al deze quotes zijn vrij vertaald naar het Nederlands en komen uit de best-seller van Paul Arden, ‘It’s not how good you are, it’s how good you want to be.’ Een aanrader!

En Charles Darwin zei:

Niet de sterkste of de meest intelligente soort overleeft, maar de soort die zich het best kan aanpassen aan verandering.

Nog een man die leuke dingen zegt over fouten is Berthold Gunster, grondlegger van de ‘Ja-maar Filosofie’ en het ‘omdenken’. Hij schreef verschillende zeer leesbare boeken, waaronder Ja-maar wat als alles lukt? Een paar quotes:

Wie al te zeer bezig is met hoe de dingen zouden-moeten-zijn, staat minder open voor hoe de dingen zouden-kunnen-zijn.

Van het ‘probleem’ de ‘bedoeling’ maken, dat is de essentie van het omdenken.

Zo zie je maar. Je kunt een fout of probleem ook positief benaderen. Doe er je voordeel mee.

Ben je benieuwd naar zelfhulpboeken die jou een stap verder kunnen helpen? De boeken op deze site zijn geselecteerd op kwaliteit. Kijk gerust nog even rond op zelfhulpboeken.com en lees de artikelen of bezoek de online boekenkast | webshop. Je kunt ook gratis leestips aanvragen. 

Reageren is niet mogelijk.