Zelfhulpboeken bij liefdesverdriet

Zelfhulpboeken bij liefdesverdriet

Liefdesverdriet doet echt pijn. Het kan allesoverheersend zijn en je kunt je er ontzettend ongelukkig bij voelen. Toch moedig ik iedereen aan om er doorheen te gaan en liefdesverdriet te zien als een groeiproces.

Ja natuurlijk, het is verleidelijk om van alles in gang te zetten om te redden wat er te redden valt. Je wilt immers zeker weten dat je er alles aan gedaan hebt en daar is niks mis mee. Tot je ontdekt dat je strategieën niet of zelfs averechts werken. Als het gaat om jouw verwerkingsproces kun je er zeker van zijn dat je pogingen averechts werken. Je bent namelijk je best aan het doen om zo ver mogelijk uit de buurt te blijven van dat pijnlijke gevoel. Wat je echter het beste kunt doen is erkennen dat je verdrietig bent en dat het niet is gelopen zoals je graag had gewild. Sta stil bij wat je voelt en denkt, zonder te oordelen en zonder te handelen. Neem er de tijd voor en behandel jezelf zoals je behandeld wil worden door de mensen van wie je houdt.

Zelfhulpboeken bij liefdesverdriet

Liefdesverdriet is de sleutel naar liefde voor jezelf. Wil je die sleutel vinden? Dan beveel ik onderstaande boeken van harte aan. Als je behoefte hebt aan begeleiding kun je me ook een bericht sturen.

zelfcompassie zelfhulpboeken bij liefdesverdrietZelfcompassie, Kristin Neff
Dit boek is een internationale bestseller van een Amerikaanse vrouwelijke professor die onderzoek heeft gedaan naar zelfcompassie. Wanneer je het boek leest voel je dat de schrijfster uit eigen ervaring weet waarover ze praat. Dit boek leert je hoe belangrijk zelf-compassie is, juist wanneer het even helemaal niet lekker met je gaat.

Zelfcompassie, Kristin Neff paperback
lees meer >>


Verslaafd aan Liefde, Jan Geurtzverslaafd aan liefde - zelfhulpboeken bij liefdesverdriet
Een veel gelezen boek over onze afhankelijkheid van anderen in de liefde. Dit boek helpt je te zien waarom het je maar niet lukt om los te komen van je geliefde. Het leert je omgaan met je emoties zonder de verantwoordelijkheid buiten jezelf te leggen aan de hand van voorbeelden en oefeningen.

Verslaafd aan Liefde, Jan Geurtz paperback
lees meer >>


als de boeddha zou daten - zelfhulpboeken bij liefdesverdrietAls de Boeddha zou daten, Charlotte Kasl
De titel van dit boek dekt de lading eigenlijk niet. Het is een bijzonder vriendelijk boek over liefde met een spirituele inslag, geschreven door een psychotherapeut. Het gaat over wat je zoekt in je liefdesrelaties en hoe je dat kunt vinden zonder jezelf te verliezen. De schrijfster geeft praktische raad en leert je jouw nieuwsgierigheid, compassie en intuïtie in te zetten bij je zoektocht naar een liefdespartner.

Als de Boeddha zou daten, Charlotte Kasl paperback

Ben je benieuwd naar zelfhulpboeken die jou een stap verder kunnen helpen? De boeken op deze site zijn geselecteerd op kwaliteit. Kijk gerust nog even rond op zelfhulpboeken.com en lees de artikelen of bezoek de online boekenkast | webshop. Je kunt ook gratis leestips aanvragen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *