zelfhulpboeken

over zelfhulpboeken.com

Welkom. Deze website is bedoeld om zelfhulpboekenfans en mensen die geïnteresseerd zijn in zelfontplooiing een overzicht te bieden en om ze te helpen kiezen uit de enorme hoeveelheid boeken die wordt aangeboden. De collectie is met zorg samengesteld en groeit gestaag. Lees de blog of bezoek de online boekenkast en ontdek welk boek bij jou past.

Waarom zelfhulpboeken fijn zijn

Een zelfhulpboek lees je wanneer je er zin in hebt en in je eigen tempo. Je kunt het herlezen, belangrijke passages onderstrepen, bespreken, even opzij leggen, overal mee naar toe nemen, je er mee terugtrekken etc. Allemaal dingen die je met je partner, met vrienden of met een coach of therapeut niet kunt. Met een boek schakel je hulp in zonder de touwtjes uit handen te geven. Het lezen van een goed boek kan grondige persoonlijke veranderingen teweeg brengen.

Blog & boekenkast | webshop

De website is opgezet als een blog over zelfhulpboeken door coach en counselor Noortje van Deursen (www.goedgesprek.com). Een paar keer per maand verschijnt er een nieuw bericht over een goed boek. In de boekenkast staan alle boeken die op deze site beschreven worden. Wanneer je met je muis over een boek zweeft krijg je snel informatie. Je kunt de boeken ook kopen. Met elk boek dat je via deze website op Bol.com koopt steun je ons. Wij ontvangen namelijk zonder dat jij iets extra’s hoeft te betalen 3 to 8% van het aankoopbedrag van Bol.com. Daar zijn wij heel blij mee want het onderhouden van de site kost tijd en geld.

Thema’s

De boeken zijn gesorteerd naar thema. Per thema vind je hieronder een korte toelichting en een link naar de bijpassende boekenplak. Onderaan de pagina vind je een overzicht van de tien meest populaire boeken over psychologie van dit moment volgens Bol.com.

Effectiviteit

In de categorie effectiviteit vind je zelfhulpboeken over hoe je makkelijker en sneller tot het gewenste resultaat komt. Boeken die je op een praktische manier verder helpen, met tips, inzichten en interessante feiten.  Goed toepasbaar in zowel werk als privé.
Bekijk de zelfhulpboeken over effectiviteit in de boekenkast | webshop.
Bekijk alle artikelen in de categorie effectiviteit op deze site.

Liefde & relaties

Zelfhulpboeken over liefde & relaties geven je inzicht in jezelf en handvatten om je weer goed te voelen in relaties met anderen. Er zijn veel boeken over liefde & relaties geschreven. In de boekenkast staat een selectie van de beste boeken op dit gebied.
Bekijk de boeken over liefde & relaties in de boekenkast | WEBSHOP.
Bekijk alle artikelen in de categorie liefde & relaties op deze site.

Inzicht & bewustzijn

Deze zelfhulpboeken maken je bewust van je eigen drijfveren en geven je inzicht in je eigen psyche. Bijvoorbeeld als je je wel eens afvraagt hoe je het toch steeds opnieuw voor elkaar krijgt om in bepaalde situaties te belanden. Deze boeken gaan vaak wat dieper.
Bekijk de boeken over inzicht en bewustzijn in de boekenkast | WEBSHOP.
Bekijk alle artikelen in de categorie inzicht & bewustzijn op deze site.

Rust in je hoofd

Rust in je hoofd betekent minder piekeren, minder bezorgdheid en leren loslaten. Deze boeken helpen je om je bewust te worden van de gedachten en overtuigingen die je gemoedstoestand beïnvloeden. Als de rust weer in je hoofd is neergedaald, merk je dat in alles wat je doet. Basisboeken dus!
Bekijk de boeken voor meer rust in je hoofd in de boekenkast | WEBSHOP.
Bekijk alle artikelen in de categorie rust in je hoofd op deze site.

Populair wetenschappelijk

Sommige wetenschappers en journalisten houden zich graag met de psyche bezig. Populair wetenschappelijke boeken lezen makkelijk weg en zijn gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten. Dit zijn boeken die inzicht geven vanuit de wetenschap zonder diep te graven.
Bekijk de populair wetenschappelijke boeken in de boekenkast | WEBSHOP.
Bekijk alle populair wetenschappelijke boeken op deze site.

Bibliotherapie

Sommige romans hebben een therapeutisch effect. Vooral wanneer je jezelf herkent in de hoofdpersoon of  een belangrijk karakter. Boeken met zo’n effect vallen in de categorie bibliotherapie. Bibliotherapie wordt steeds vaker toegepast door coaches en psychologen.
Bekijk de therapeutische romans (bibliotherapie) in de boekenkast | WEBSHOP.
Bekijk alle therapeutische romans (bibliotherapie) op deze site.

De 10 meest populaire boeken over psychologie van dit moment

Er verschijnen zo ontzettend veel goede, leuke en interessante zelfhulpboeken dat het haast onmogelijk is om alles te lezen. Ik verwijs je daarom graag naar de meest populaire boeken over persoonlijke ontwikkeling van dit moment op Bol.com. Deze lijst wordt constant geüpdate en is daarom altijd actueel. De boeken in de lijst worden door de lezers op Bol.com veel gekocht en hoog gewaardeerd.